Kategorier

Kinesisk karrypande

Hovedretter, kinesisk, favoritter 4 personer

500 g skinkekød
4 spsk kinakrydderi *
2 tsk salt
olie
vand
2 porrer
200 g bønnespirer
250 g kinesiske ægnudler

Dagen før: Skinkekødet skæres i strimler. Halvdelen lægges i en skål. Halvdelen af krydderiet og saltet hældes over. Resten af kødet lægges i skålen og resten af kryderiet og saltet tilsættes. Hæld olie over til kødet er dækket.

Dagen: Kødet steges i olien på en pande med høje kanter eller i en wok, indtil det bliver hvidt, (max 3.min.). En smule vand tilsættes. Bønnespirerne skylles i varmt vand og lægges på panden, hvor de presses ned mellem kødet. Porrerne renses og skæres i strimler og lægges på panden, hvor de – ligesom bønnespirerne – presses. Nudlerne koges og lægges oven på som et “låg”. Vent ét minut og vend derefter retten på panden.

* Brug dit favorit kinakrydderi. Det skal helst være noget med karry i. Man kan også bruge karry alene. De 4 spsk er derfor vejledende alt efter hvor stærkt “dit” krydderi er.

Kilde: Jørgen Stengler Anders Martinusen, 30.9.1993

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>