Kategorier

Honningskorper

Antal: ca 48 stk.

25 g gær
100 g smør
3 spsk honning
2 ½ dl mælk
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
7-8 dl hvedemel

Smuldr gæren ned i en skål. Smelt fedtstoffet sammen med honning, tilsæt mælk og lad det hele blive fingervarm. Hæld blandingen i skålen. Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt salt, kardemomme og 5 dl af melet. Arbrjd dejen hurtig sammen og lad den hæve under et klæde på en lun plads i ca 40 min. Læg dejen ud på et melet bord. Arbejd den jævn og smidig med resten af melet. Del den i to dele. Rul hver del ud til en længde i 12 stykker. Form stykkerne til boller og læg dem på en smurt plade. Lad bollerne hæve ca 15 min under et klæde. Bag bollerne ved 250 grader på midterste rille i ca 8-10 min og lad dem køle helt. Del herefter bollerne midt over med en gaffel og læg dem på en plade med snittfladen opad. Sæt skorperne i en 200 grader varm ovn til de er gyldne. Kig til dem. Lad dem derefter tørre med ovndøren på klem ved 100 grader.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.