Kategorier

Helstegt oksefilet med smørristede kartofler

Hovedret 12 personer

2½ kg oksefilet med fedt
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber

Smørristede kartofler:
2 1/4 kg kogte, pillede aspargeskartofler
100 g smør
2 finthakkede rødløg

Pynt:
Friskhakket persille

Tilbehør:
Haricots verts og kold bearnaisesauce

Stegetid for oksefilet: ca 10 min ved 250° og 65 min ved 150°

Ristning af kartofler: ca 20 min ved 225

Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter 10 min og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederts i ovnen. Tag den ud efter 65 min og mål med stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 65°, før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

Smørristede kartofler: Skrue ovnen op på 225°. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

Ved servering: Skær oksefileten i tynde skiver og anret kartoflerne i 2 dybe fade.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>