6-8 personer
500 g gule ærter
1½ ltr vand
1 suppevisk
syltede rødbeder
grov sennep
godt brød
¾ kg letsaltet stribet flæsk
¾ kg medisterpølse
2 gulerødder
2 porrer
4 zittauerløg
1 selleri
1 suppevisk, bundet af f.eks. rigeligt persille, timian, porretop, selleritop og laurbærblade
1 tsk hvide peberkorn
evt mere salt
Skyl ærterne(se efter på posen om de skal sættes i blød natten over) og kog dem med suppevisken i vandet ved svag varme i 45 minutter til de er helt møre. Passér dem gennem en sigte eller mos dem med et piskeris. Dæk netop flæsket med vand i en gryde. Bring i kog og skum det. Kom suppeviske i en gryden og kog flæsket ca. 1 time under låg. Gør alle urterne i stand. Kom persillerødder og selleri hele i gryden og tag kød og grøntsager op efterhånden som de bliver møre. Skær derefter løg og porrer i mindre stykker og kog dem sammen med medisterpølsen 5 minutter i suppen uden låg. Tilsæt ærtepuréen sammen med de øvrige grøntsager. Kog yderligere ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber. Skær flæsket i skiver og server sammen med medister, ærter, syltede rødbeder, grov sennep og godt brød.
PS!: Særligt fine gule ærter fås ved at koge suppen på gås eller and, evt sprængt. Lidt eddike kan gives til. Det giver en fin smag og tykner ærterne let.
Kilde: Meyers Køkken