Kategorier

Fondue Bourguignonne

4 personer

Sauce:
250 g mayonnaise
5-6 spsk. mælk eller fløde
salt friskkværnet peber
lidt engelsk sauce
1-2 spsk. cognac

Til fonduen:
¾ okse-/tyndstegsfilet
¾ liter olie
salt friskkværnet peber

Tilberedningstid: Ca. 25 min

Rør mayonnaise, tomatketchup og mælk eller fløde sammen
Smag saucen til med salt, peber, engelsk sauce og cognac.
Skær kødet i gullasch-store terninger på ca. 2 cm.
Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld ollien i fonduegryden og sæt den på rechauden.
Sæt et stykke kød på fonduegaflen og stil den ned i den varme olie. Stegetiden afhænger af, hvor rødt kødet skal være.
Tag køden af fonduegaflen og krydr med salt og peber eller dyp kødet i saucen.
Som tilbehør kan man vælge en til flere saucer, dip, salater og brød.

Tip: Man kan bruge andet lkød, fx lammefilet, svinemørbrad, kylling- eller kalkunbryst.

Terninger af oksefilet er den oprindelige udgave af fondue bourguignonne, udtales “dondy burginjon”. der beregnes 150-200 g. kød pr. person, og hertil serveres forskelligt saucer, dips og chutney. Man bestemmer selv, om kødet skal være meget rødt. rosa eller gennemstegt, og på tellerkenen kan man mixe de forskellige saucer efter lyst og smag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.