Kategorier

Focaccia med rosmarin

Italiensk, brød 6 personer

650 g mel
50 g gær
3 spsk olivenolie
3 1/4 dl håndvarmt vand
1 tsk sukker
2 spsk friske rosmarinblade (tørret rosmarin kan bruges)
Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk olivenolie til at dryppe over brødet

Del gæren i mindre stykker og rør den samen med det lunke vand, 3 spsk olivenolie og sukkeret.

Hæld melet ud på en bordplade og lav et hul i midten af bunken.

Hæld gærblandingen i lidt efter lidt i midten af melet. Bland dejen med hænderne, til al væsken er opsuget.

Ælt dejen grundigt igennem, til den er glat og elastisk. Form dejen til en kugle. Strø lidt mel i en skål og læg dejen deri. Smør dejen med lidt olie, dæk skålen til med et viskestykke og
stil den lunt i ca. 1 time.

Sæt ovnen på 230°.

Strø mel ud på bordpladen og rul dejen ud en firkant eller en cirkel med en tykkelse på ca 2 cm.

Læg dejen på en bageplade dækket med bagepapir.

Prik dejen jævnt over det hele med en gaffel. Dryp hele overfladen med olivenolie. Drys med rosmarin, friskkværnet peber og groft salt.

Bag brødet i ca. 20 min til det er gyldent.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.