Kategorier

Farseret svine-mørbrad

Kødretter 4 personer

1 stor mørbrad – 600 g; økologisk smager af mest
1 spsk olivenolie
75 g smør
1 dl tør hvidvin
Salt – friskkværnet peber

Afpuds mørbraden for tynde spidser, sener og hinder. Hak kødet fint og bland det med en fjerdedel af smørret – det skal være blødt – og smag til med salt og peber. Skær en lomme på langs af mørbraden. Fyld den med farsen og luk med kødnåle eller bomuldstråd. Smelt resten af smørret sammen med olien i en dyb pande og brun mørbraden på alle sider ved ca. 150°. Vend den hyppigt med et par træsleve. Hæld vinen ved og steg videre under låg i 15 – 20 minutter. Tag så panden fra varmen og dæk den ved viskestykker, mens kødet trækker i en snes minutter. Serveres lun i tynde skiver.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.