Kategorier

Drikkechokolade

(4 kopper)

100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70%
4 dl sødmælk
100 g sukker
1/3 stang vanille
½ dl piskefløde

Hak chokoladen fint og stil den til side.
Varm mælk, sukker, vanillestang og piskefløde op i en lille gryde. Tag det fra varmen og lad det trække lidt. Tag vanillestangen op og skrab kornene ned i mælken. Tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til blandingen er ensartet.
Stil drikkechokoladen koldt og tildækket natten over, således at mælkesyrebakterierne har tid til at udvikle sig. Dette bevirker, at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.
Varm forsigtigt drikkechokoladen igennem inden serveringen. Pisk grundigt og servér i små kopper.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>