Kategorier

Dildpandekage med rodfrugter

Pandekager, Hovedret, Vegetar – Personer: 8

120 g mel
3 dl mælk
1 bundt dild
200 g gulerødder
200 g kartofler
2½ dl vand
30 g margarine
1½ dl fløde
salt
150 g reven ost
2 æg
1 spsk olie

Fyld:
200 g pastinak
150 g selleri
Stuvning:
3 spsk mel
grøntsagsvand
peber

Mel salt olie og æg piskes sammen og mælken tilsættes lidt efter lidt. Dejen stilles i køleskabet i ca. 2 timer. Dilden hakkes og tilsættes dejen. Hvis dejen er for tyk spædes den med lidt mælk. Pandekagerne bages.. Grøntsagerne renses og skæres i små tern, koges i letsaltet vand til de er knapt møre(lidt bid). Fløden tilsættes, og koges op. Smør og mel røres til en smørbolle. Smørbollen tilsættes stuvningen. Stuvningen fordeles pa pandekagerne, som rulles sammen og ligges i et ovnfast fad. Den revne ost drysses over og pandekagerne gratineres i ovnen ved 200gr. i 10 min.

Kilde: Jesper Hvalsoe, 17 Nov 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.