Kategorier

BAGELS

Der anvendes : Til ca. 20 stk.

25 gram gær
1 dl. mælk
1 ½ dl. (lunkent) vand
1 ½ tsk. salt
2 tsk. sukker
2 spsk. olie
1 æggeblomme
ca. 475 gram mel

Til pensling :
Sammenpisket æggehvide
Birkes eller sesamfrø.

Fremgangsmåde :
1 : Bland vand og mælk og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, olie og det meste af melet. Ælt mere mel i efterhånden, til dejen har den rette smidige konsistens.

2 : Lad dejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i 1 ½ – 2 timer. Ælt dejen let igennem og del den i 20 stykker. Rul dejen i stænger, ca. 15 cm. lange og form dem til en krans (rund ring). Pres enderne godt til med fugtige hænder.

3 : Lad brødene efterhæve i ca. ½ time på bagepladen. Bring en gryde med vand i kog. Kom ca. 3 bagels ad gangen i det kogende vand i ca. 30 sekunder. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe lidt af, inden de sættes på en bageplade.

4 : Pensl brødene med æggehvide og drys med birkes eller sesamfrø. Bag brødene i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader på midterste ovnrille.

Prøv fx : Bagels med laksefyld :

Der anvendes, til 8 bagels : 1 dåse laks, 1 dl. creme fraiche, 2-3 spsk. klippet karse, ½ tsk. tørret estragon, citronsaft, salt, peber, salatblade, og evt. Radiser.

Fremgangsmåde : Hæld væden fra laksen og mod den med en gaffel. Rør creme fraiche, karse og laks sammen og krydr med estragon, citronsaft, salt og peber. Flæk bollerne og læg dem sammen med salat (og evt. skiveskåret radiser) samt laksefyldet. God til fx. Skovturen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.