Kategorier

Urtepostej

Vegetar, Forret – Personer: 10

¾ kg gulerødder
¼ l piskefløde
1 dl kogevand fra gulerødderne (måske 2 dl.).
6 æg
1 håndfuld, små pillede løg (dybfrost)
3 stilke bladselleri
olivenolie til formen

Krydderier:
salt
peper
stødt muskat

Kog de skrællede gulerødder i lidt vand, til de er akurat møre. Blend 500 g. af dem sammen med fløde kogevand, æg og krydderier.
Blancher løgene og skær bladselleristilkene i små stykker, rør begge dele i gulerodsmassen med resten af gulerødderene, der er skåret i tern.
Hæld “farsen” i en smurt form, og bag postejen 1 ½ time ved 175°. Postejen kan serveres med f.eks. “Flødestuvede champignons”.

Kilde: “Hendes Verden” nr. 30/88

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>