Kategorier

Stuvet hvidkål

4 personer

4 – 6 nakkekoteletter
1 lille hvidkålshovede
10 hele peberkorn
1 æg
rasp
salt
mælk/fløde
mel
fedtstof til stegning

Hvidkålshovedet flækkes, koges i letsaltet vand med peberkorn. Tages op og dryppes af. Der koges en jævning af mel og mælk. En del af væden fra kålen kan også anvendes. Kålen snittes groft eller fint efter smag og varmes op i jævningen med en smule smør og krydderier efter smag. Koteletterne krydres og bankes let med håndråden. 1 evt 2 æg piskes sammen. Koteletterne vendes heri og derefter i letsaltet rasp. Så skal de stege, men kun lige et minutes tid på hver side. Det er meget fint kød, der endelig ikke må få for meget. Man kan servere rødbeder til. Gæstekokken bruger ikke muskat i denne forbindelse.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.