Kategorier

Skipperlabskovs

5 personer

750 g oksebov
250 g løg
800 g kartofler, skrællet
5 stk laurbærblad
7 sorte peberkorn

Garniture:
125 g smør
½ pot purløg
250 g rødbeder, syltede
5 sk. groft rugbrød

Kødet skæres i kvadrater på ca. 1½ cm, blancheres i let saltet, kogende vand og skylles herefter i koldt vand. NB!! Det er vigtigt at blanchere kødet for at opnå en hvid lobescoves.
Løgene renses og hakkes fint. Kød og løg koges langsomt under låg, med laurbær og hel sort peber bundet ind i gaze, – Kogetid ca. 1 time. Vandet skal stå ca. 1 cm over kød og løg. Pas på gryden ikke koger tør.
Rå kartofler i kvadrater på ca.1½ cm lægges ovenpå kød og løg. Koger med til kartoflerne er omtrent udkogte.
Når kød og kartofler er møre fjernes krydderposen og hæld evt. noget af vandet fra. Kød, løg og kartofler blandes forsigtigt sammen, tilsmages med salt og hvid peber. Konsistensen skal være let sammenkogt og ikke for fast !!!
Anrettes i et ildfast fad/skål og serveres på et underfad med smørbjælker, fintsnittet purløg, rødbeder og rugbrød a part.

NB !!!! Det rette forhold mellem kød , løg og kartofler i en Hvid Lobescoves er følgende: 3 dele kød, 2 dele kartofler og 1 del løg.

Kilde: Karsten Klit

Minder om denne opskrift:

1 comment to Skipperlabskovs

  • Rene Durin

    Jeg har så fået at vide at man smider smag væk, hvis man ikke bruger vandet som kødet er blancheret i – dog skal der afskummes, så kun boullion’en er tilbage sammen med kødet…

    Durin.