Ingredienser
2 dl Surdej
700 g Knækkede rugkærner
1 l Vand
400 g Hvedemel
2 spskf Salt
150 g Hørfrø
150 g Solsikkekerner
1 Maltøl
2 spskf Sukker
400 g Groft Rugmel
Fremgangsmåde
1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel,
salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen.
Konsistensen skal være ret flydende.
Står 24 timer ved stuetemperatur.
2. dag:
1 portion surdej (ca. 2 dl.) tages fra.
Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen.
Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød.
Hele massen hældes i 2 store smurte forme
og hæver ved stuetemperatur i 6 timer.
Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke
for at forhindre udtørring. Rugbrøddene prikkes
med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen.
Bages ved 200 °C i 2 timer. Spises efter 2 timers
afkøling (hvis man kan vente så længe) med
hjemmelavet øl og en snaps til.