Kategorier

Rugbrød

Ingredienser
2  dl  Surdej
700  g  Knækkede rugkærner 
1  l  Vand
400  g  Hvedemel 
2  spskf  Salt
150  g  Hørfrø 
150  g  Solsikkekerner
1   Maltøl 
2  spskf  Sukker
400  g  Groft Rugmel 
  

Fremgangsmåde
1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel,
salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen.
Konsistensen skal være ret flydende.
Står 24 timer ved stuetemperatur.

2. dag:
1 portion surdej (ca. 2 dl.) tages fra.

Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen.
Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød.

Hele massen hældes i 2 store smurte forme
og hæver ved stuetemperatur i 6 timer.
Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke
for at forhindre udtørring. Rugbrøddene prikkes
med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen.
Bages ved 200 °C i 2 timer. Spises efter 2 timers
afkøling (hvis man kan vente så længe) med
hjemmelavet øl og en snaps til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.