Kategorier

Lokum (Turkish Delight)

Slik

10 blade husblas
150 g sukker
150 g honning
1 dl vand
skal og saft af 1 (usprøjtet) citron
2-3 spsk. flormelis

Kom sukker, honning og vand i en gryde og bring det i kog. Riv skallerne af frugterne og pres saften af. Kom saft og skaller i sukkermassen. Lad det småkoge 15 min. Sæt husblasen i blød i koldt vand 8-10 min.knug vandet fra, smelt det i gryden og lad massen småkoge i ca. 15 min. Beklæd en form med bagepapir og kom massen heri, lad det stå til næste dag, skær delighten i firkanter og vend dem i flormelis inden de skal spises.

Kilde: Søren Jensen

Minder om denne opskrift:

3 comments to Lokum (Turkish Delight)

  • Cecilie Hansen

    Hejsa ^^

    Dejligt at der faktisk er nogle opskrifter på Turkish Delight her på internettet, og så endda på dansk :D
    Jeg har bare et enkelt spørgsmål.
    For jeg har nemlig lige for nyligt været i Tykiet og købt noget Tyrkish Delight med nødder og andre smage og farver i. Hvornår ville man tage det i? Farve og smag mens det hele er i gryden? Og nødder når det kommer i formen? eller hvad?

  • Elvira Bruun

    Hey,

    har et spørgsmål – på en Engelsk opskrift jeg har set bruger man noget der hedder ´Cream of Tartar´? Hvad betyder det på dansk? Og opskriften at man SKAL have det, fordi det stopper med at blive en slags bolsje…??

  • Sarah

    Hej Elvira!
    jeg lavede det igår efter den her opskrift, og jeg har nemlig og læst om det der “cream of Tartar”, og jeg tror det er noget man bruger hvis man vil have det vegetarisk, altså undlader husblas, fordi husblas er ikke vegetarisk. Mine blev mægtig gode, og de er ikke blevet til bolsjer, som jeg frygtede.

    Til Cecilie :
    Rosenvand og frugtfarve, hælder man i når man har kogt det færdigt – altså lige inden man hælder det i en form.
    Rosenvand, kan man købe hos en helsekost, eller hos blomsterhandleren.