Kategorier

Liqueur De Framboise

½ kg friske hindbær
½ kg sukker
4 dl vand
8 dl vodka

Denne opskrift virker med de fleste bær, såsom solbær, brombær, etc. Færdig efter 3 måneder. Rens og kontroller bær. Alle der er overmodne eller mugne smides ud. Placer bærrene i en stor bowle. Knus bær let. Sæt dem tilside. Varm 4 dl vand med sukker i en medium pande over moderate varme. Rør uafbrudt til det er godt opløst og moderat varmt. Tilsæt sukker vand og bær, rør. Tildæk med plastic (tæt) og sæt i køleskab i en uge. Rør med mellemrum. Når tiden er gået, filtreres det groft ned i en stor beholder eller lign. Tilsæt alkohol blanding, rør. Sæt låg på og lad det stå en måned. Filtrér gennem et klæde. Hæld på flaske. Kan nu bruges til madlavning men bør stå yderligere 2 måneder hvis det skal drikkes.

Kilde: Thomas Broch

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>