8 personer
Kringlen der aldrig mislykkes.
300 g mel
200 g plantemargarine
2 æg
50 g gær
2 spsk sukker
Fyld:
75 g Kærgaarden smør
75 g sukker
½ stang vanille
50 g rosiner
2 skrællede æbler (skæres tyndt i både)
thesukker
Æggene og gæren piskes sammen med sukker til gæren er opløst. I en anden skål smuldres margarinen i melet. Derefter æltes det hele sammen. Dejen deles i 2 dele.
Fyldet: Smør og sukker røres godt sammen, vanillen kommes i.
Dejen rulles ud til 2 stænger(ingen forhævning) Fyldet lægges på, samt æbler og rosiner,dejen foldes om fyldet. Hæver 20 min. Derefter pensles de 2 stænger med ½ æg. 2 spsk. thesukker strøs ovenpå.
Bages ved 225 grader i 12 min. midt i ovnen.
Serveres lun.
Kilde: Julie Nielsen Rødvig