Kategorier

Hjemmebagt kavring

3 brød

Dej 1:
7 dl rugmel
1 spsk salt
1 spsk stødt kommen
7 dl vand

Dej 2:
50 g gær
3 ½ dl vand
7 dl rugmel
2 dl mørk sirup
10 dl rugsigtemel
7 dl hvedemel

Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over. Rør det sammen og lad det stå natten over. Smuldr gæren til dej 2 i en skål. Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i. Arbejd det sammen til en lind dej. Lad den hæve overdækket i 4 timer. Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen. Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min. Arbejd dejen igennem på et melet bord. Del den i tre og form dem til brød. Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min. Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 50 min.Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.