Kategorier

Helstegt pattegris

Grill, tips, svinekød 50-60 personer

Helslagtet gris
Olie, krydderier
En grill

En gris på ca 65 kg (slagtet vægt) indkøbes med hovede und alles. Vi fik en grill med fra ham slagteren, men der kan godt laves et stativ over et bål – i skal så bare selv vende den hver 5. Minut. Den sættes fast med hegnstråd, så den sidder fast! Smørrelse laves af madolie, grillkrydderi, salt, peber, cayenne m.m.m (tag hvad du syntes lyder ok – vi tømte bare en masse dåser. Der skal ca være ½-1 literolie, og så kryderier i til det er tyktflydende. Bålet/grillen tændes op og man venter til der kun er ca 10 cm flammer. Dyret hænges over (ca ½ meter mellem kul/brænde og nederste del af grisen) pensel dyret ind i olieblanding (ca 1/3 af olien bruges) der ventes 6-7½ time, altimens dyret vendes jævnligt. Det giver en dejlig sprød skorpe hvis man ryster en øl og sprøjter skummet ud over dyret. (indskudt kommentar: Ølen kan også kommes i olie/kryderiblandingen, samme effekt) resten af olien bruges iløbet af de første 3 timer. Serveres umiddelbart efter at den er kommet af grillen.

Server kold kartoffelsalat, alm. grøn salat og flüte til. Let ikke?

God fornøjelse – det er meget lækkert…

Indskrevet af: Søren G. Jensen

Kilde: Kim Grandelag

Minder om denne opskrift:

1 comment to Helstegt pattegris

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>