Kategorier

Gammeldags jordbærsyltetøj

1 kg syrlige jordbær
¾ kg jordbær

Jordbærrene lægges lagvis med sukkeret i en gryde. Lad bærrene safte under låg natten over.
Varm så gryden langsomt op under låg under opsyn. Når den er lige ved at koge, fjernes den fra varmen. Lad den stå med låg i 10 min. Gentag opvarmning, fraflytning og 10 min.s henstand 3

gangen, så er syltetøjet færdig. Men også i gamle dage lod man det stå natten over med ret viskestykke og ventede med overbinding til næste dag.
Syltet på denne måde, går jordbærrene ikke i stykker, men de afgiver meget saft. Lad det blive ved bærrene eller hæld det på flaske straks. Det er meget lækkert til saftevand, saftgelérand og

saftsauce.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>