Kategorier

Yoghurt-jordbæris

Dessert, Is – Personer: 8

500 g Friske eller frosne jordbær
100 g Flormelis
4 ½ dl Yoghurt
1 1/4 dl Piskefløde
Evt. lidt frisk limesaft

Friske jordbær nippes og skylles, hvis det er nødvendigt. Frosne jordbær skal bare tøs op. Mos bærrene og pur‚r dem om nødvendigt gennem en sigte. Rør denne jordbærpur‚ godt med flormelis, yoghurt og eventuelt frisk limesaft. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i yoghurtmassen. Kom den færdige isblanding i ismaskinen eller i en metalskål, som stilles i køleskabets frostafdeling eller i dybfryser. Isen skal fryse 20-40 min. i en ismaskine, 2-3 timer i køleskab eller fryser, og i det sidste tilfælde skal den piskes igennem med et piskeris hver halve time, så isen kan blive blød. Isen kan serveres med frugt, frugtsauce, flødeskum og eventuelt vafler til.

Kilde: Andre Dewald, 30 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.