Kategorier

Vildthakkebøf med hele hvidløg

4 personer

½ kg hakket hjortekød
½ tsk groft stødte enebær
smør til stegning
salt, peber

Grov mos af kartofler:
1 kg store kartofler
1-2 fed hvidløg
evt. lidt selleri eller selleritop
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1½-2 dl letmælk
salt, peber
hakket persille

Stegte hvidløg:
3-4 store fed pr. person
olivenolie til stegning
groft salt

Ælt kødet med enebær, del og form det til større eller mindre bøffer og steg dem i smør 3-4 minutter på hver side, efter tykkelse. Drys kødet med lidt salt og peber. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med hvidløg samt evt. selleri og kog dem helt møre. Hæld vandet fra, hæld kartoflerne tilbage i gryden og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt smør, olivenolie samt mælk, pisk og varm mosen igennem og smag den godt til med salt og peber. Steg hvidløgsfedene i en gryde i olie under omrøring, til der er møre, tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og drys groft salt på.

Servering: Anret bøfferne på varme tallerkner med grønsagsmos samt stegte hvidløg og et rundhåndet drys persille.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>