Forret, Ost – Personer: 4
8 skiver sandwichbrød
25 g smør, blødt
2 fed knust hvidløg
2 spsk basilikum, frisk, hakket
100 g gratineringsost
¼ tsk salt, groft
peber, friskkværnet
Tomatsauce:
peber, friskkværnet
1 dåse tomater, hakkede (ca. 400g)
1 zittauerløg, finthakket
½ salt, groft
Pynt:
frisk basilikum
Smør brødskiverne med blødt smør. Vend dem og fordel hvidløg, basilikum, ost, salt og peber på halvdelen af skiverne. Læg resten af brødskiverne på ~ med smørsiden opad.
Tomatsauce: Kom ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 3 min, til løget er mørt. Smag til.
Stegning:
Pande: Steg ostebrødene på en tør pande og ved jævn pande, ca. 3 min. på hver side.
Ovn: Læg ostebrødene på en plade med bagepapir og gratinér dem midt i ovnen ved 225° i ca. 10 min.
Sandwichrister: Rist ostebrødene i en sandwichrister som angivet i brugsanvisningen.
Kilde: Kenneth Skovly Pedersen, 04 Feb 94