Kategorier

Vanillekogte æbler med mandellåg

¾ kg æbler
2 dl vand
50 g sukker
1 stang vanille
2 æggeblommer
50 g sukker
2 æggehvider
1 spsk flormelis
75 g mandelflager

Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i både. Vand, sukker og flækket vanillestang gives et opkog, og æblebådene dampes møre i lagen. Hæld dem op i et ildfast fad og lad dem køle af. Æggeblommerne piskes hvide med sukker, og hviderne piskes stive med flormelis. De to æggemasser vendes sammen og tilsættes 50 g mandelflager. Mandeldejen fordeles over æblerne, de sidste mandelflager drysses over, og desserten bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. Serveres varm eller lun med koldt flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>