Kategorier

Vanilleis med hindbærmos og fersken

Dessert, Is, Frugt – Personer: 6

3 æggeblommer
2 spsk flormelis
2½ dl piskefløde
kornene fra ½ stang vanille

Pynt:
1 dåse fersken
1 pk dybfrosne hindbær
25 g smuttede og snittede mandler

Æggeblommer, flormelis og vanillekorn piskes skummende, og flødeskummet vendes heri. Bland forsigtigt og sørg for at æggene er jævnt fordelt i flødeskummet, så der ikke dannes bundfald. Is-cremen kommes straks i en form og sættes i fryseren. Isen tages ud af fryseren ca. 10 min. inden den skal serveres og vendes ud på et fad. Ferskner afdryppes i en sigte og lægges omkring isen. De optøede hindbær moses med en gaffel, og hindbærmosen hældes over isen, og lægges mellem fersknerne. Mandlerne drysses over anretningen.

Frysetider: I dybfryser ca. 1 time, eller i frostbox ca. 3 timer.

Tilberedningstid: Ca. 15-20 min. + Frysetid

Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>