Dessert, Is, Frugt – Personer: 6
3 æggeblommer
2 spsk flormelis
2½ dl piskefløde
kornene fra ½ stang vanille
Pynt:
1 dåse fersken
1 pk dybfrosne hindbær
25 g smuttede og snittede mandler
Æggeblommer, flormelis og vanillekorn piskes skummende, og flødeskummet vendes heri. Bland forsigtigt og sørg for at æggene er jævnt fordelt i flødeskummet, så der ikke dannes bundfald. Is-cremen kommes straks i en form og sættes i fryseren. Isen tages ud af fryseren ca. 10 min. inden den skal serveres og vendes ud på et fad. Ferskner afdryppes i en sigte og lægges omkring isen. De optøede hindbær moses med en gaffel, og hindbærmosen hældes over isen, og lægges mellem fersknerne. Mandlerne drysses over anretningen.
Frysetider: I dybfryser ca. 1 time, eller i frostbox ca. 3 timer.
Tilberedningstid: Ca. 15-20 min. + Frysetid
Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93