Kategorier

Ungarsk kartoffeltærte

3 personer

Bund:
125 g mel
75 g smør eller margarine
4 – 5 spsk koldt vand
½ tsk salt
½ tsk Edelsuess-paprika
 
Fyld:
3-4-store faste kartofler
1 rod peberfrugt
200 g hytteost
75 g revet mozarellaost
½ tsk Edelsüss-paprika
½ dl hakket persille
friskkværnet peber
2 æg
1 dl mælk

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern ca. 1 gange 1 cm, og kog dem til de er næsten møre. Lad dem afkøle lidt, for så går de ikke så nemt i stykker, når fyldet røres sammen. Imens smuldres mel og smør/margarine. Salt og paprika tilsættes og til sidst koldt vand, så dejen er samlet. Smør en springform (diameter på 20 – 25 cm). Dejen rulles ud og lægges i springformen, så dejen når godt op ad siderne på springformen. Tænd ovnen på 200 grader. Peberfrugten skæres i tern. Kartofler, peberfrugt, hytteost, paprika, persille, ost og peber røres sammen og fordeles i den dejbeklædte springform. Æg og mælk piskes sammen og hældes over tærten.

Bages i ca. 30 min til den er gylden og gennembagt.

Serveres med salat og brød.

Kilde: Dorte R. Thyssen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.