Kategorier

Tyrkiske brød

12 stk.

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olie
ca. 500 g mel

Pensles med:
1 æg pisket sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk olie

Til drys:
sesamfrø, tørrede krydderurter eller revet ost.

Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen. Melet tilsættes, og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i 45 min.
Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges på plader med bagepapir. Dæk med plastfolie, og lad brødene hvile i 10 min.
Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø el. lign. Bages 10-12 min. ved 250° højt i ovnen.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Nok”, 1994 – Karen Have

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.