Kategorier

Trøffelstænger

Tid: ca 1½ time + afkølingstid
ca 25 stk. Ikke fryseegnet

125 g marcipan (mandelmasse)
2 tsk kakao
½ dl sukker
1 æggehvide

Trøffelfyld; 1 dl piskefløde
1½ spsk smørr
225 g mørk chokolade
Glasur og pynt: 100 g mørk chokolade
1 spsk palmin eller kokosfedt
sølvkugler

Start med at rive marcipanen på den grove side af rivejernet. Rør kakao og halvdelen af sukkeret i og bland grundigt.
Pisk æggehviden, tilsæt resten af sukkeret og pisk helt stiv. Bland marcipan-blandingen med æggehviden, lidt efter lidt, til en jævn masse.
Fyld dejen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt ud på bagepapir i stænger. Sæt bagepladen mit i ovnen og bag kagerne i ca 12 min ved 200 grader. Lad dem afkøle, inden de løsnens fra pappiret,
Trøffelfyld; Kog piskefløden og smør op i en gryde. Tag gryden fra varmen og tilsæt chokoladen, brækket i små stykker. Rør til chokoladen er smeltet og massen blank. Afkøl ved stuetemeratur. Når fyldet er afkølet og blevet tykt, piskes det let og luftigt. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt trøffelmassen på kagernes buede side (overside). Stil dem koldt til de stivner.
Glasur; Smelt chokoladen sammen med fedstoffet over vandbad, og rør til den er blank. Dyp trøffelsiden ned i chokoladen og pynt med sølvkugler før chokoladen er stivnet

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.