Kødretter 4 personer
1 kg hakket, blandet kød
50 g røget skinke
2 spsk tørrede svampe ( eller en – håndfuld friske skovsvampe – dyrkede / champignon har ikke så kraftig smag )
150 g flåede tomater
150 g hvedebrød
1/4 l mælk
2 æg
3 spsk olivenolie
1 kop tør rødvin
Rasp
Salt – friskkværnet peber
Bruges tørrede svampe, skal de lægges i blød i vand. Hvedebrødet blødes ud i mælk. Tomaterne skal dryppe godt af og moses med en gaffel. Skinken hakkes i småstykker. Det hakkede kød, skinken, det opblødte og godt pressede brød, parmesanen og æggene blandes og krydres med salt og peber. Form et ‘brød’ af farsen og vend det i rasp. Varm olien i en flad gryde og brun farsbrødet let på alle sider, mens vinen langsomt tilsættes. Når vinen er fordampet, kommes tomaterne ved. Svampene trykkes fri for overskydende vand og tilsættes. Læg låg på gryden og steg videre ved svag varme – 1½ times tid. Dryp farsbrødet med stegeskyen nogle gange undervejs. Servér med frisk hvedebrød, nykogte kartofler, salat -og rødvin.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.