Kategorier

Torsk i citronsmørsauce

(2 personer)

300-400 g fileter af torskefamillien
1 dl tør hvidvin
2 stilke persille
salt
1 chalotteløg
20 g dulle
fiskevæde
½ spsk mel
1 spsk citronsaft
½ dl fløde
muskat
salt og hvid peber

Skyld og tør fileterne, skær nervebenene væk og del dem i 5-6 cm. brede stykker. Læg fisken i et smurt ildfast fad og drys den med salt. Hæld hvidvin og vand ved og læg persille over fisken. Læg låg eller folie over og sæt fisken i ovnen ca. 15 min. ved 175º, til den er lige netop mør.
Pil og hak chalotteløget fint og svits det 4-5 min i dullen. Rør melet i. Hæld væden fra fisken ned til løgene. Varm saucen op under piskning og smag til med citronsaft, muskat, salt og peber. Hæld saucen fisken og drys lidt hakket persille over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.