Kategorier

Tile´ala Birgitta (mørbrad)

6 personer

2 pakker helbladet spinat (á 250 g)
400 g rejer
900 g mørbrad
lidt salt og peber

Sovs:
2 poser hollandaisesovs
4 dl hønsebouillon
4 dl creme fraiche
3 tsk lys fransk sennup
1 tsk basillikum

Til pynt:
3 dl reven ost
lidt paprika
lidt rejer

Tilbehør:
løse ris

Tø spinaten op i vand, lad det rande over, klem alt vand ud.
Skær kødet i ca. 21/2 cm tykke skiver. Bank dem let, steg mørbrad i margarine i panden, ikke helt gennemstegt, salt og peber. Læg mørbrad på et fad, til de er afkølet.
Tag sovsepulver i en gryde med det kolde bouillon (vand + terning). Kog op mens du pisker. Lad det blive fingervarmt, og rør creme fraiche, sennep, hvidløg og basillikum. Rør godt! Den bliver lidt tyndere.
Bred spinaten ud i usmurt ovnsikker fad. Lig mørbraden og rejer ud (ha´ lidt rejer tilbage til pynt). Bred den lunkne sovs ud over og hæld reven ost.
Sæt den i ovnen ved 225° i ca. 20 – 25 minutter. Hæld lidt rejer og paprika over.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.