Kategorier

SYLTET APPELSIN MED CHOKOLADEOVERTRÆK

Der anvendes :
1 kg appelsiner
l liter vand
600 gram sukker
100 gram glukose
1 kanelstang
300 gram mørk chokolade til overtræk, fx. Caraque 56%

Fremgangsmåde :
1 : Vask appelsinerne og skær dem i fjerdedele. Skær såvel appelsinkødet som den hvide hinde bort. Kasser kødet og den hvide hinde.

2 : Fyld en gryde med vand og bring den i kog. Kom alle skallerne i det spilkogende vand og lad dem koge i 10 minutter. Kom dem derefter direkte over i en skål med koldt vand til de er helt afkølede. Kom skallerne i en sigte og lad dem dryppe af.

3 : Bring vand, sukker, glukose og kanel i kog i en gryde. Tilsæt appelsinskallerne. Bring appelsinskallerne i kog en gang dagligt og lad dem koge i 30 minutter i den stadigt mere koncentrerede sirup. Glukosen vil forhindre sukkeret i at krystallisere.

4 : Appelsinskallerne skal blive i siruppen indtil processen er færdig. Skallerne vil være færdige efter 9-10 dage når sukker koncentrationen når 31-31 Baume. Foretag målingen med aræometeret ved at lade det flyde frit af sig selv i massen. Der hvor væskens overflade deler instrumentet aflæses resultatet.

5 : Tag appelsinskallerne op, dryp dem af og lad dem tørre i fri luft i nogle timer. Skær dem i passende strimler.

6 : Smelt chokoladen og temperer den. Dyp appelsinskallerne i chokoladen og læg dem forsigtigt på alufolie ved hjælp af to gafler til de er tørre.

Glukose fås i specialforretninger og på apoteker

Denne opskrift er meget langsommelig, men resultatet er uforlignelig og besværet værd. Det kan slet ikke sammenlignes med de industrielle efterligninger.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.