Kategorier

Syltede græskar

1½ kg skrællede græskar

Saltlage:
1 liter vand
100 g salt
2 dl eddike

Eddikelage:
4 dl eddike
ca. 3 dl sukker
1 dl vand
5 nelliker
1 tsk Atamon

De skrællede og udkernede græskar skæres i strimler ca. 1 cm brede og lægges i saltlage ca. 1 døgn. Græskarstrimlerne tages herefter op og kommes i en sigte til afdrypning. Eddikelagen koges med sukker 1 min. Kom græskarstykkerne i og bring dem langsomt til kogepunktet. Tag græskarstykkerne op med en hulske og læg dem i rene glas. Indkog lagen 8 – 10 min. sluk for ilden og tilsæt Atamon. Lagen hældes over græskarstykkerne, og der bindes straks til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>