Kategorier

Svinemørbrad i rosévin

3 personer

1 stor svinemørbrad (ca. 600 g)
2 skalotteløg
10 g smør
salt
peber
2 dl rosévin
½ spsk konc. tomatpuré
1 dl piskefløde
saucejævner
2 dl ris
½ dl vilde ris
1 porre med det grønne (150 g)
2 gulerødder

Tilberedningstid: Ca. 1 time.

Afpuds mørbraden for sener. Dup den tør med køkkenrulle. Hak skalotteløgene fint. Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 min. ialt. Krydr med salt og peber. Tilsæt skalotteløg og rør rundt. Kom rosévin og tomatpuré i gryden. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg i 9-10 min. på hver side, ialt ca. 20 min., til mørbraden netop er gennemstegt. Bruges et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 grader. Tag kødet op af gryden og lad det hvile tildækket ca. 15 min. Kog stegeskyen ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde og kog igennem. Jævn med saucejævner, smag til med salt og peber. Si saucen.

Kog risene efter pakkens anvisning, dog bliver vilde ris udmærkede, hvis de koger sammen med alm. ris i 15 min. og herefter hviler i 10-15 min.

Skær porrer og gulerødder i lange tynde strimler og kog dem et par minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra grønsagerne.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.