Kategorier

Svensk pølseret

2 personer

700 g kartofler
300 g pølser
1 mellemstort løg
10 g stegemargarine eller 2 spsk olie
2-2½ dl Heinz tomatketchup

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1½ gange 1½ cm, og kog kartoffelstykkerne til de er møre. Kom de kogte kartofler i en sigte og hæld koldt vand over til de er kølet så meget ned, at du kan have hånden nede mellem kartoflerne uden at brænde dig. (Nedkølingen er for at undgå, at kartoflerne skal smatte ud ved den vidre tilberedning) Pil løget og skær det i tern. Skær pølserne i skiver på ca. 1cm i længden. Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løgternene heri til de er klare. Tilsæt pølserne og steg dem let lysebrune. Tilsæt kartoflerne og tomatketchup og lad retten stå ved middel varme til kartoflerne er gennemvarmet. Husk at røre ofte, så retten ikke brænder på, og pas på ikke at mose kartoflerne herved.

Tips: I stedet for rå kartofler kan du bruge 550 g kolde kogte kartofler (evt. fra dagen før).

Serveres evt. med kogte grøntsager eller råkost.

Kilde: Dorte R. Thyssen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.