Kategorier

Svensk pølseret

4 personer

3 dl finhakket løg
40 g smør/margarine
8 ufarvet knækpølser eller grillpølser
1-2 tsk mild paprika
1 kg kogt, kolde pillekartofler
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2-3 dl mælk
salt, friskkværnet peber
1 dl piskefløde
finklippet purløg

Svits de finhakkede løg, indtil de er let gyldne og klare, i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg. Skru ned for varmen. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5 – 10 min. Tilsæt piskefløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 minutter. Smag retten til med salt og peber.

Pølseretten kan serveres i gryden eller anrettes i et dybt fad. Fintklippet purløg drysses over.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.