Kategorier

Svampefondue med fjerkræ

10 g tørrede rørhatte
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
1 bdt. persille
2 laurbærblade
1½ liter hønsebouillon
750 g champignon
2 bdt. forårsløg
300 g kyllingebryst uden skind & ben
300 g kalkunfilet

2 spsk syltede grønne peberkorn
2 dl creme fraiche 18%
salt og peber

Skyl svampene, klip dem i mindre stykker og blød dem ud i en dl. håndvarmt vand.
Skyld og tør krydderurterne. Nip bladene af persillen. Bind persillestilke, rosmarin, timian og laurbærblade sammen med ufarvet bomuldsgarn.
Kom bouillon, svampe med deres udblødningsvand og krydderbuketten i en gryde. Lad det simre ca. ½ time.
Skær roden af champignonerne og skyld dem. Rens forårsløgene og skær dem i 4 cm. lange stykker.
Skær kyllingekød og kalkunfilet i 4 cm. lange stykker. Anret kødet på et par fade.
Hak persillebladene og peberkornene og rør det i creme fraichen. Smag til med salt og peber.
Tag krydderbuketten op af gryden. Hæld bouillonen i en fonduegryde og sær den på rechauden.
Stik kødet og grønsagerne på fonduegaflerne og lad det simre kort tid i bouillonen. Spis den krydrede creme fraiche til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.