Kategorier

Surbrød

Ingredienser
70  g  Gær  
1/2 l  Kærnemælk 
2 Æg
4 tskf Sukker 
2 tskf Salt
1 kg Sigtemel 
4 tskf Rosmarin
Groft salt.  

Fremgangsmåde
Gæren røres ud i Kærnemælken.
Ægget røres sammen med sukker og salt,
hvorefter man sigter sigtemelet i.
De 4 teske fukde rosmarin kommes over.
Til slut hældes kærnemælken, med gæret over.
Det hele æltes grundigt.

Hæve tid 2 til 3 timer, overdækker et
køligt sted, hvorefter den formes på pladen,
som store eller små brød – alt efter temperament.

Efter hævningen i overdækket tilstand i
ca. 20 min., brødene pensles med æg,
og over drysses med groft salt og rosmarin.

Bages i 25 – 30 min. i en 200 grader
forvarmet ovn. Hvis det er store brød i lidt længer tid.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>