Kategorier

Surbrød

Brød, kim, bagning, hovedret 1 brød

70 g gær
½ l kærnemælk
2 æg
4 tsk sukker
2 tsk salt
1 kg sigtemel
4 tsk rosmarin
Groft salt.

Gæren røres ud i kærnemælken. Ægget røres sammen med sukker og salt, hvorefter man sigter sigtemelet i. De 4 teske fukde rosmarin kommes over. Til slut hældes kærnemælken, med gæret over. Det hele æltes grundigt.

Hævetid 2 til 3 timer, overdækker et køligt sted, hvorefter den formes på pladen, som store eller små brød – alt efter temperament.

Efter hævningen i overdækket tilstand i ca. 20 min., Brødene pensles med æg, og over drysses med groft salt og rosmarin.

Bages i 25 – 30 min. i en 200° forvarmet ovn. Hvis det er store brød i lidt længer tid.

Kilde: Kim Lykkegaard.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.