1 lille stykke frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ kop tomatketchup
½ kop oksebouillon
3 spsk vineddike
3 spsk sojasauce
3 spsk risvin eller sherry
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk maizenamel
chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik. Derefter tilsættes tomatketchup,
oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog. Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle
få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek. I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee. Saucen kan holde sig længe i køleskab,
bare der er låg på.
Kilde: Seth Duvig