Kategorier

Sur-sød sovs

1 lille stykke frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ kop tomatketchup
½ kop oksebouillon
3 spsk vineddike
3 spsk sojasauce
3 spsk risvin eller sherry
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk maizenamel

chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik. Derefter tilsættes tomatketchup,

oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog. Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle

få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek. I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee. Saucen kan holde sig længe i køleskab,

bare der er låg på.

Kilde: Seth Duvig

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>