Kategorier

Suppe med svineskank, grøntsager og persille

(4 personer)

1 svineskank
1 porre
2 gulerødder
2 persillerødder
1/4 selleri
100 små løg (evt. skalotte)
200 g små pillekartofler
1 lille bdt. persille

Krydderpose:
1 kvist timian
2 laurbærblade
10 sorte peberkorn
1 nellike
salt og peber

Svineskanken sættes over i rigeligt koldt vand og bringes i kog under grundig skumning. Tilsæt et knips salt, samt krydderposen og lad skanken snurre til den er mør.
Tag den op af suppen og smid krydderposen væk.
Grøntsagerne renses, og skæres ud i passende stykker. De kommes på suppen og koger møre, dog ikke mere end de stadig har “bid”. Smag til med salt og peber.
Servering: Skanken befries for ben og skæres i skiver. Anret den i fad og hæld lidt varm bouillon over. Suppen hældes i en terrin, og der kommes hakket persille på toppen. Er der rigeligt med suppe, kan den med fordel koges ind, inden den koges med grøntsagerne.

Kilde: Meyers køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.