Kategorier

Sukkerslør

150 g sukker
2 spsk eddike
4 spsk (60 ml.) vand

Det hele koges op i en kasserolle. Vip kasserollen af og til under kogningen og tag den fra varmen, når indholdet er ravgyldent. Hvis kasserollen er meget tykbundet, må den stilles i koldt vand et øjeblik for at bremse kogningen. Har du et sukkertermometer, skal det vise 146-148º Lad kasserollen stå til siruppen er blevet lidt mere tyktflydene.
Bred papir ud over køkkenbordet. Dyp et par gafler i sukkerlagen og løft dem lige op. Før dem frem og tilbage over en kagerulle, så de lange sukkertråde har noget at lægge sig over. Man kalder det slørkastning.
Efter 10 min er det slut, og man må begynde forfra med en ny lage, hvis resultatet ikke er tilfredsstillende.
Sløret samles med let hånd. Med lidt held kan det hele opbevares flere dage i tæt tillukket kagedåse, men det kan også “smelte” bort i løbet af ingen tid, fordi det trækker fugt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.