Kategorier

Strudsemedaljoner med honningglacerede løg og kartoffelmos med mandler

(2 pers.)

2 strudsemedaljoner a 125 g
1 tsk. olie tiul bruning
800 g kartofler
ca. 1 1/2 dl yoghurt naturel
1 knust fed hvidløg
evt. lidt kartoffelvand
15-20 g mandelsplitter
salt og peber
2 spsk. hakket persille til drys

Honningglacerede løg:
250 g skalotteløg
5 g smør
1 spsk. soya
1 spsk. flydende honning
ca. 1 1/2 dl kartoffelvand

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem meget møre i usaltet vand. Pisk dem til mos. tilsæt yoghurt, hvidløg og kartoffelvand til passende konsistens. Kom mandlerne i og smag til med salt og peber.

Kog skalotteløgene 8-10 min. dækket med vand. Pil dem og brun dem i smør i en lille gryde. Tilsæt soya og honning. Lad dem trække i 5 min. Spæd med kartoffelvand og kog igennem.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med peber. Brun strudsemedaljonerne i olie på en varm pande i 1 min. på hver side. Skru ned og fortsæt stegningen 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse. Læg medaljonerne tildækket på en tallerken og lad dem hvile i 5-10 min. før servering. Hæld skyen fra kødet ned i løgene.

Anret lidt mos, honningglacerede løg og strudsemedaljoner på 2 varme tallerkener. Drys med persille. Server resten af mosen i en skål.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.