Kategorier

Struds i Sur-sød sauce

(6 pers.)

1 kg strudsekød
frisk mynte
4-5 spsk olivenolie
3 dl. hvidvin
1 flaske rosinvin (dvs. sød vin, f.eks. spätlese eller eiswein)
1 dl. vineddike
peber
1 tsk. ristede spidskommen
1 tsk. sellerifrø
1 spsk. honning

Strudsekødet snøres sammen til en rullesteg med den friske mynte i midten. Varm en stegegryde op med olivenolie og brun strudsestegen på alle sider ved kraftig varme. Tilsæt hvidvin og skru ned, lad stegen simre i ca. 1 time, til centrumtempereturen er 65-70 grader. Tag den op og lad den hvile tildækket.

Varm kogelagen kraftigt op, tilsæt vineddike og lad det koge lidt ind. Tilsæt derefter rosinvinen og krydderierne. Brug evt. flere krydderier efter behag.

Serveres med salat og groft brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.