Kategorier

Stroganoff af svinemørbrad

800 g svinemørbrad
1 spsk olivenolie
25 g dulle
2 løg i tynde skiver
225 g champignon i tynde skiver
salt og peber
2 spsk gin
3 dl creme fraiche
hk. persille
paprika

Fjern evt. overflødigt fedt eller hinder fra mørbraden. Skær den i 5 mm tykke skiver, på tværs af årerne. Varm halvdelen af olien og dullen i en stor stegepande, indtil det syder. Svits halvdelen af kødet heri, til det er brunt på begge sider (ca. 3 min.). Læg det på et fad med en hulske og gør det samme med resten af kødet.
Smelt resten af dullen og olien i samme pande og steg løgene ved svag varme, til de er bløde. Tilsæt champignonerne og lad det hele snurre, mens de vendes igen og igen, til de giver væde fra sig. Tilsæt lidt salt og masser af peber. Vend pandens indhold over på et fad.
Placér kødstykkerne på panden igen, varm forsigtigt op og hæld ginen over. Lad det varme 1 minut, sæt ild til det og bliv ved med at dryppe kødet, til flammerne dør ud. Tilsæt løg og champignon, rør creme fraichen i og varm det op, til det småsimrer. Smag til med salt og peber.
Hakket persille og et godt nip paprika strøs over.
Servers straks med pasta med smør eller kogt ris.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.