Kategorier

Stort æblehorn

Brød – Personer: 16

125 g smør eller margarine
250 g hvedemel
1 spsk sukker
¼ tsk salt
1¼ dl mælk
25 g gær

Fyld:
300 g fintsnittet æble
1 spsk sukker
1 tsk stødt kanel
tesukker til drys

Smørret smuldres i melet; mælken lunes. Gæren udrøres heri og blandes i melet. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning til dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 30 min.). Dejen slås ned, og rulles ud til en stor trekant. Æbler, sukker og kanel lægges på dejen, som rulles sammen til et stort horn. Efterhæver på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Hornet pensles med æg og drysses med tesukker.

Bages ved 200° i ca. 30 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>