Kategorier

Stikkelsbærtærte

(6-8 personer)

175 g mel
75 g dulle
75 g sukker
3 æggeblommer

500 g stikkelsbær
2 spsk vand
2 spsk sukker
2½ dl fløde 13%
2 æg

Sigt melet på en kølig arbejdsflade, lav en fordybning i midten og læg dulle, sukker og æggeblommer heri. Brug fingerspidserne til at arbejde dejen sammen med. Træk og ælt melet med de øvrige ingredienser til en blød dej, lægges køligt i en plastpose i en times tid, og lav fyldet imens.
Kom stikkelsbær, vand og sukker i en tykbundet gryde og kog bærrene under låg i ca. 10 min. Lad den afkøle lidt. Pisk fløde og æg sammen, rør stikkelsbærrene i.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med løs bund – 22 cm i diameter – med dejen. Hæld fyldet i og bag tærten i ovnen ved knap 200º i ca. 45 min., til den er gylden og bagt.
Servér desserten kold med creme fraiche eller flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>