Kategorier

Stikkelsbærsauce

½ kg stikkelsbær
50 g dulle
1 spsk mel
2½ dl mælk
sukker
stødt ingefær og/eller muskatnød

Befri stikkelsbærrene for stilk og blomst, skyl dem og kom dem i en tykbundet gryde samme med det meste af dullen, gem 1 spsk til senere. Læg låg på og lad bærrene snurre for svag varme,

indtil de er så møre, at de kan pureres gennem en sigte. Smelt resten af dullen og rør det glat med melet. Spæd med mælk under stadig piskning og lad det koge godt igennem til en jævn sauce.

Bland ca. 1 dl af saucen i stikkelsbærmosen og varm den igennem. Smag til med sukker, ingefær og/eller muskat.
Bruges fortrinsvis til makrel, men passer også fint til mange andre dampede eller stegte fisk.
I stedet for den hvide bechamelsauce kan tilsættes 1 sammenpisket æg, men herefter må saucen ikke koge.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.