Kategorier

Stikkelsbærkompot

2 kg nippede grønne stikkelsbær
1 kg sukker
6 hele nelliker
3 stænger hel kanel
2 dl vand

Læg stikkelsbær, sukker og krydderier lagvis i en gryde, hæld vand over og lad det hele trækker køligt i et par timer.
Varm stikkelsbærrene langsomt op og lad dem småkoge i 4-5 min., alt efter hvor modne bærrene er. Bærrene skal blive bløde, men må ikke koge ud.
Fordel stikkelsbærkompotten i fryseforme med låg og sæt dem i fryseren, hvor de holder sid i op til 10 måneder.
Opbevaring i køleskab: ca. 1 uge.
Prøv stikkelsbærkompotten som tilbehør til lidt federe kødstykker.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>