Kategorier

Steak med grønsagsris

Hovedretter, oksekød 4 personer

4 steaks, ca 1 cm tykke
20 g smør/olie

Grøntsagsris:
½ spsk olie
3 dl ris (lange)
8 dl bouillon
1 fed hvidløg
Groft salt
200 g ærter
6 forårsløg
3 gulerødder
1 bdt. Persille

Svits risene i varm olie, kom bouillon, salt og hvidløg ved, og lad det koge ca 10 min.
Kom fintsnittede forårsløg og gulerødder i risene og lad det koge i yderligere 5 min kom ærter og hakket persille i lige før servering og smag risene til med salt og peber.
Brun steakene på begge sider i fedtstoffet, dæmp varmen og steg dem ca 1 min på hver side afhængig af hvor røde de skal være. Drys salt og peber på under stegningen.
Server steakene med grøntsagsrisene.

Kilde: Nikolai Christensen, 23 mar 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.